Puurakentajat_CLT-talo

CLT tekniikka mahdollistaa vaativien ja erikoisten rakenteiden toteuttamisen kustannustehokkaasti. Tekniikka myös nopeuttaa rakennusprosessia huomattavasti. CLT:ssä rakenteen kantavuus, kosteussulku ja valmis, massiivipuinen sisäpinta yhdistyvät ennenkokemattomalla tavalla. Sisäpuoli voidaan käsitellä halutulla tavalla,  seinä ja katto-elementtien saumat ovat siistejä ja tiiviitä, eivätkä tarvitse listoitusta.

Seinän paksuus vapaasti valittavissa

Puurakentajien CLT ja puukuitueriste rakenneratkaisulla seinän paksuus voidaan valita vapaasti millin tarkkuudella, kun riittävä U-arvo (0,17) on saavutettu 178 mm puukuitueristeellä.  Eriste tulee onteloon puhallettuna, eikä eristeen paksuus siten määritä tai rajoita suunnittelua.

Teemme mielellämme tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa jo projektin alkuvaiheessa ja voimme myös vaihtaa muulle materiaalille tehdyt suunnitelmat CLT:lle sopiviksi. Tarvittava rakennesuunnittelu tulee meiltä.  Yhdistämällä CLT-tekniikkaa perinteiseen puurakenteeseen voidaan talonrakennuksessa ja suunnittelussa hyödyntää perinteisen ja modernin tekniikan parhaat puolet.

Nopea pystytys

Perustustöiden jälkeen mittatarkat CLT-elementit pystytetään nosturin avulla paikoilleen ja rakennus saadaan nopeasti suojaan säältä. Eristäminen ja ulkovuori tehdään rakennuspaikalla, jolloin lopputulos on viimeistelty ja korkealaatuinen.

Puurakentajien käyttämä muoviton,
hengittävä seinärakenne

  Kosteusarvot kesällä ja talvella. Seinärakenne sisältä ulospäin: CLT, puukuitueriste, puukuitu tuulensuojalevy, tuuletusrako, ulkoverhous.


Kosteusarvot kesällä ja talvella. Seinärakenne sisältä ulospäin: CLT, puukuitueriste, puukuitu tuulensuojalevy, tuuletusrako, ulkoverhous.

 

CLT-levyn (STORA ENSO) tekniset tiedot 

 • materiaali kuusi, mänty (PEFC-ympäristösertifioitu)
 • ristiinliimattuja kerroksia 3, 5, 7 tai 8
 • elementin maksimikoko 2,95 x 16 metriä
 • enimmäispaksuus 400 mm
 • paino: n. 470 kg/m3 CLT / 5,0 kN/m3 (rakennelaskelmiin) 
 • lämmönjohtavuus 0,11 W/(mK), EN 12524 standardin mukaan
 • ominaislämpökapasiteetti 1,600 J/(kgK), EN 12524 standardin mukaan
 • käyttöluokka1 ja 2, EN 1995-1-1 koodin mukaan
   
Puurakentajat_CLT-elementtilevy

Toimitamme rakennusalan yrityksille Stora Enson CLT-elementtejä paikalleen asennettuna.