Rakenteelliset edut

CLT elementin ristiinliimattu rakenne on hyvin jäykkä ja lähes värähtelemätön. Elementti mahdollistaa uusia arkkitehtonisia sekä rakennusaikaisia ratkaisuja, joita olemme hyödyntäneet myös omien talomalliemme suunnittelussa. CLT elementillä rakennettaessa sisätiloihin saadaan valmista sileää puupintaa, joka voidaan maalata, vahata tai jättää hirsirakentamisen tapaan puupinnalle. Suosittelemme käyttämään hengittäviä materiaaleja, jolloin massiivipuun kosteutta ja lämpöä tasaava ominaisuus säilyy. Nurkat sekä seinän, katon ja lattian välit eivät tarvitse peitelistoja sillä sauma on siisti ja tiivis.

Massiivupuuseinään on helppoa ja turvallista kiinnittää kaapistoja, hyllyjä ja muita sisustukseen liittyviä elementtejä. Lastenhuoneeseen voit ruuvata seinäkiipeilyotteet suoraan seinään.

Ekologisuus ja kierrätettävyys

Elementtien valmistukseen voidaan käyttää nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua metsäpuuta. Valmistuksessa hukkapuun osuus on pieni. Rakentamisvaiheessa syntyy ainoastaan pieniä määriä puujäämää, joka voidaan kierrättää tai hyödyntää polttamalla. Emme käytä painekyllästettyä puuta, sillä oikein suunnitellussa ja rakennetussa talossa puu kestää ilman käsittelyä.

Käyttämällä talossa hengittäviä ja kosteutta sitovia materiaaleja ja eristeitä sisäilma pysyy hyvänä, eikä kosteus- ja homeongelmia ole.

Korkea kotimaisuusaste

Korkealaatuinen kotimainen arkkitehti- ja rakennesuunnittelu nopeuttaa rakennusprosessia ja varmistaa halutun lopputuloksen.  Käyttämämme CLT-elementit ovat Stora Enson tai Crosslamin valmistamia. Muissa materiaalitoimituksissa; esimerkiksi eristeet, ikkunat, ovet ja ulkovuori, käytämme korkealaatuisia kotimaisia tuotteita. 

Talon huollettavuus ja kestävyys

Koska CLT-talo on massivipuuta, talon huoltaminen on helppoa sekä suhteellisen edullista. Ulkopuolella riittää uusintamaalaus suoraan vanhan maalin päälle (hengittävät öljy- ja keittomaalit) ja sisäpuolella CLT-pinta voidaan kevyesti pestä, tarvittaessa hioa sekä uudelleenmaalata. Jäykkä massiivipuuelementti ei painu, kierry tai vääristy, jolloin myös ovet ja ikkunat, sekä rakenteiden saumat pysyvät kunnossa. Eristeenä käyttämämme selluvilla sitoo hyvin kosteutta ja näin edesauttaa rakenteiden pysymistä kuivana sekä terveenä.


CLT-rakentamisen edut

  • Elementti on samanaikaisesti valmis sisäseinä sekä kantava rakenne, nopeuttaen näin rakentamista. Elementit voidaan työstää haluttuihin mittoihin hyvin tarkasti, jolloin rakennus on tiivis ja viimeistelty.
  • Elementit valmistetaan hallituissa olosuhteissa etukäteen varmistaen korkean laadun sekä rakenteiden saamisen kuivana rakennuspaikalle
  • CLT-elementillä on hyvä ääni- sekä lämpöeristävyys. Massiivipuu sekä ristiinliimattu rakenne on jäykkä ja lähes värähtelemätön.
  • Hyvä paloturvallisuus. Massiivipuu hiiltyy, mutta ei syty nopeasti sekä säilyttää rakenteellisen lujuuteensa tulipalon sattuessa.
  • Ekologisuus. Elementtien valmistukseen voidaan käyttää nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua metsäpuuta. Valmistuksessa hukkapuun osuus on pieni.
  • Hengittävyys ja terveellisyys. Massiivipuun ja selluvillan yhdistelmä aikaansaa kestävän ja sisäilmaltaan terveen talon. Kohdissa, joissa massiivipuuelementin käyttö ei ole mahdollista, käytämme ilmansulkupaperia. 
clt_rakenne.jpg