Puurakentajat_CLT_talot.jpg

CLT-elementti (Cross Laminated Timber) on massiivipuuta ja sillä on kaikki puun luontaiset hyvät rakennustekniset ominaisuudet. Käytämme massiivipuuelementtiä pientalojen kantavana rakenteena sekä sisäpintana ja eristämme ulkopuolelle käyttäen selluvillaa. Tuulensuoja, eristys ja ulkovuori asennetaan käsityönä paikanpäällä CLT-elementtien pystytyksen jälkeen. 

Kehittämässämme rakenneratkaisussa kaikki taloon tuleva materiaali eristeineen on jalostettu puusta, mikä varmistaa koko rakenteen hengittävyyden. Tämä on erityisen tärkeää uusien rakennusmääräysten edellyttämien paksujen eristevahvuuksien takia. CLT:n tiiveyden ansiosta rakennus ei tarvitse erillistä ilmansulkua, eikä rakenteeseen tule muovia.

CLT-rakentamisen edut

  • Elementti on samanaikaisesti valmis sisäseinä sekä kantava rakenne, nopeuttaen näin rakentamista. Elementit voidaan työstää haluttuihin mittoihin hyvin tarkasti, jolloin rakennus on tiivis ja viimeistelty.
  • Elementit valmistetaan hallituissa olosuhteissa etukäteen varmistaen korkean laadun sekä rakenteiden saamisen kuivana rakennuspaikalle
  • CLT-elementillä on hyvä ääni- sekä lämpöeristävyys. Massiivipuu sekä ristiinliimattu rakenne on jäykkä ja lähes värähtelemätön.
  • Hyvä paloturvallisuus. Massiivipuu hiiltyy, mutta ei syty nopeasti sekä säilyttää rakenteellisen lujuuteensa tulipalon sattuessa.
  • Ekologisuus. Elementtien valmistukseen voidaan käyttää nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua metsäpuuta. Valmistuksessa hukkapuun osuus on pieni.
  • Hengittävyys ja terveellisyys. Massiivipuun ja selluvillan yhdistelmä aikaansaa kestävän ja sisäilmaltaan terveen talon. Kohdissa, joissa massiivipuuelementin käyttö ei ole mahdollista, käytämme ilmansulkupaperia. 
clt_rakenne.jpg

 

Yhteistyössä

croslam.jpg